Salut Corneliu! Ne bucuram ca ne vei onora cu prezenta ta aici,sper sa iti placa sederea

. Am si eu cateva intrebari mai mult sau mai putin interesante...
1) Citesti critica? Daca da, pui mult pret pe ceea ce se scrie despre filmele tale, in sensul ca, daca crezi ca ai facut un film excelent,insa criticii il desfiinteaza,opinile lor ar reusi sa iti schimbe parerea despre el, sa te faca sa ai "second thoughts"? Asta ma duce la o alta intrebare. Ceri parerea oamenilor in legatura cu munca ta aflata in progres? Le citesti fragmente din scenariul tau sau le arati secvente pe care le-ai filmat, pentru a avea mai multa incredere ca proiectele tale merg intr-o directie buna?
2) Kusturica spunea ca nu simte nevoia de a-si vedea filmele, pentru ca stie cum sunt, doar el le-a filmat. La fel se intampla si in cazul tau? Te multumesti cu experienta de pe platou,fara a simti dorinta arzatoare de a mai vedea produsul final,pentru ca stii inaintea tuturor cum o sa iasa?
3)Tii cu dintii de scenariile tale? Te asemeni Fratilor Coen, care asculta toate ideile actorilor privind anumite replici, pentru a le spune in final ca tot varianta lor li se pare mai buna sau esti deschis la sugestiile/improvizatiile actorilor cu care lucrezi?
4) Pe platou dai multe indicatii actorilor, gen: "Fa cutare si cutare lucru in timp ce spui replica!" sau le lasi libertatea de a-si contura personajele prin gesturi si manierisme pe care ei le cred de cuviinta?
5) In "A fost sau n-a fost" ,ultima persoana care suna in timpul emisiunii spune:"Eu v-am sunat sa va zic ca ninge afara. Bucurati-va domnii mei de zapada,ca maine va fi din nou noroi." Acel ultim telefon mi se pare edificator pentru concluzia filmului, asa cum am perceput-o eu. Pe durata intregului film, oamenii incearca sa stabileasca daca a fost sau n-a fost revolutie in orasul lor, dar la urma urmei conteaza mai putin ce a fost sau ce n-a fost, ci conteaza ce este. Riscam sa ramanem prea mult ancorati in trecut, in loc sa traim prezentul, sa ne continuam vietile. Acesta este pentru mine mesajul filmului. Gresesc?
6) Pe masura ce filmarile se apropie de sfarsit, simti mai mult entuziasm gandindu-te la ce va urma sau tristete pentru ca se termina? Ce sentimente te incerc cel mai mult in timp ce lucrezi pe platou?
S-ar putea sa mai revin cu vreo 2 intrebari ulterior,daca inspiratia va fi de partea mea.
Alexandra Fechete