Originally Posted by corinka:
ATENTIE, SPOILERE!
Am vazut in sfarsit filmul alaltaieri. Desi destul de previzibil, nu m-a dezamagit.
Ce mi s-a parut un pic fortat a fost faptul ca in dosarul lui Juliette nu s-a pomenit nimic despre starea fiului sau dinaintea mortii, despre boala. Banuiesc ca nu, din moment ce asistenta sociala - tipa solida - era atat de nedumerita. Adica eu cred ca oricine ar fi facut o legatura intre crima si boala. Mi se parea normal ca boala sa fi fost mentionata in dosar.
Ma rog, probabil ca asta conteaza mai putin. Impresionanta Kristin Scott Thomas, ar fi meritat o nominalizare la Oscar.
Filmul mi-a trezit niste amintiri, mai exact vizita pe care am facut-o la Penitenciarul Gherla acum cativa ani. Ati privit vreodata cerul din curtea unei inchisori? Parca e mai albastru si mai senin vazut de acolo. E o senzatie asa de ciudata sa fii acolo, chiar si numai pentru scurta vreme si parca te simti usurat cand iesi. Experienta acelei vizite m-a facut sa ma gandesc la cat de usor se poate ajunge acolo...
|
pai din ce-am inteles eu, de boala copilului nu prea a stiut nimeni in afara de Juliette, pentru ca ea a refuzat sa divulge aceasta informatie la procesul ei.
Recitind ce-a mai ramas din postarile precedente, trebuie sa recunosc ca nu inteleg de ce s-a facut atat caz pe baza ideii de spoiler. Filmul mi se pare ca nu sta in "povestea politista" ci in atmosfera care este geniala, si in cele doua personaje principale.
Kristin Scott Thomas reuseste sa fie atat de misterioasa incat si dupa ce am vazut filmul am avut senzatia ca as mai fi stat vreo doua ore obervand-o, doar ca sa o pot intelege mai bine. Mi se pare genial cum isi construieste realtiile cu fiecare dintre oameni, si cum si ei se obisnuiesc treptat cu ea.
Din pucntul meu de vedere, filmul putea foarte bine sa nici nu explice actiunile ei, ca tot ar fi ramas o gramada de povesti de spus despre readaptarea ei la societate.
Il y a longtemps que je t'aime mi s-a parut un film deosebit de intim si chiar m-am bucurat ca l-am vazut singura acasa, si nu intr-o sala de cinema.