Originally Posted by keepwalking:
Originally Posted by ricutza:
Asa ca mi se pare destul de trist ca niste oameni lanseaza un film care n-are prea multe in comun cu spiritul Craciunului (din ce inteleg eu), doar ca sa scoata niste bani.
|
Imi aduc aminte de "Viata e minunata" a lui Frank Capra, tot un film de Craciun, considerat unanim drept o capodopera.
din cate tin eu minte, eroul principal chiar voia sa se sinucida la un moment dat.
asadar, un act destul de indepartat de "lumea copiilor".
asa ca nu stiu ce intelegi tu prin contradictia intre spiritul Craciunului si problemele sociale, personale, umane.
|
Evident, si filmele la care ma refer eu au momente de cumpana sau chestii tragice si nu sunt lipsite de violenta vizuala. Ar fi absurd sa militez acum pentru filme lipsite de parti sau personaje negative avand in vedere ca oricum 90% din povestile pentru copii sunt deosebit de violente.
Cu toate astea, continui sa consider un film cu un limbaj vulgar ca nefiind potrivit pentru copii. Nu stiu sa-ti explic exact de ce, dar mi se pare ca limbajul are o dimensiune mult mai reala si poate afecta mult mai mult minte unui copil.