Originally Posted by Judex:
Originally Posted by marius_em:
Originally Posted by PoliFanAthic:
Finalmente, nu inteleg cum poti sa spui ca e o tema falsa, comunismul. Romania este inca adanc infundata in toate deprinderile comuniste, suferim atata pe seama lor.
|
Cred ca e o obsesie a Romaniei. Am ajuns la 20 de ani de la Revolutie inca sa mai protestam impotriva comunismului. Ne batem cu morile de vant. Oamenii mai mor, generatiile se schimba, si e absurd ca un tanar care abia daca a prins cativa ani de comunism, sa fie obsedat de aceasta tema. E maladiv.
|
Comunismul a nenorocit neamul asta mai mult decat toate invaziile barbare la un loc. Daca in 90 populatia intelegea necesitata distrugerii integrale a sistemului comunist si nu l-ar fi adus pe Iliescu in frunte, acum eram de multisor sus de tot economic, social, cultural. Ne-am fi putut compara lejer cu marile natiuni vest-europene si probabil ca am fi fost chiar un soi de lideri in centrul Europei. Pe principiul mai bine mai tarziu decat niciodata, trebuie distrusa orice urma activa a comunismului, pentru ca aceasta ideologie franeaza decisiv evolutia societatii romanesti. Iar una dintre aceste urme active ale mentalitatii comuniste este reprezentata de Iliescu, conducatorul din umbra al PSD. Un partid care, avand sustinerea unei bande de mafioti, este ingrozitor de periculos.
|
Pai bun atunci. Sa-l spanzuram pe Iliescu, sa ardem pe rug PSD-ul. Fara nici o urma de sarcasm. Daca subiectul comunismului inca e o problema, sa scapa de el. Pai cine a fost la putere in ultimii 5 ani. Anti-comunistul Basescu, nu? A luat niste masuri, a condamnat comunismul, un gest absolut necesar si laudabil. Si tot suntem afectati de aceasta plaga?
Sau e doar o manipulare ieftina in scop electoral. Ca mie asta imi pare.
Eu cred ca ne facem rau singuri. Generatia post-decembrista chiar trebuie sa se detaseze (nu sa uite) de bataliile parintilor lor. Sa depasim totusi tranzitia de la comunism la democratie. 20 de ani, ce naiba.