View Single Post
Old 02 Dec 2009, 08:38   #514
marius_em
Guru
 
marius_em
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,211
Originally Posted by Pitbull:
Da si nu... Deocamdatä, n-ar fi momentul - fiindcä nu avem parlament; avem doar o menajerie toxicä.

Apropo, scuze cä n-am continuat discutia azi-noapte, da' s-a bägat peste noi pulifriciul äla cu sämântä de scandal. Nu voisem sä fiu condescendent, dar mä stupefiazä convingera ta cä "nu e normal sä ataci un partid în campania electoralä" - când tocmai ASTA e una dintre cele douä componente definitorii ale politicii, si ale unei campanii îndeosebi: atacarea adversarului! (Desigur, depinde si cum o faci.)
E ca si cum ai spune: "Nu e normal sä dai pumni în ringul de box", sau "nu e normal sä alergi pe pista de atletism", sau "nu e normal sä mänânci la masä". (Evident, una e sä dai lovituri sub centurä, sau sä alergi dopat, sau sä mänânci cu coatele pe masä - adicä asa cum face P.S.D.-ul tot timpul...)
Iar protestul timisorenilor a fost legitim, moral si civilizat: la ei existä o conventie nescrisä ca PIATA OPEREI SA NU FIE NICIODATA FOLOSITA CA SPATIU ELECTORAL, din respect pentru martiri. Iar derbedeii ästia ACOLO si-au gäsit sä-si facä mitingul - plus Ciuhandu, care ca localnic si fost täränist, ar fi trebuit sä aibä mai multä minte; din päcate, acum si-a dat arama pe fatä. Nici nu e de mirare cä printre protestatari erau si membri locali ai P.N.L. si P.S.D., si adversari ai P.D.L. si ai lui Bäsescu. Protestul a depäsit sfera politicä, intrând în cea a unui bun-simt elementar, pe care P.S.D.-ul, P.N.L.-ul, Geoanä, Antonescu si Ciuhandu l-au încälcat grav!

Nu am zis ca nu e normal sa ataci, ci ca nu e normal sa fie proteste de strada. Si am explicat de ce. Trebuie sa respecti dreptul fiecaruia de a vota, si nu sa iesim toti in strada si sa ne dam in cap pentru ca avem simpatii politice diferite. Comunismul e o tema falsa, nu mai putem acuza tot pe comunisti, si la 20 de ani de la Revolutie. E sperietoare electorala. PSD e ceea ce e, dar nu e comunist. E stanga si avem nevoie si de asa ceva in Romania.
Cei din Timisoara nu am auzit sa fi protestat pentru ca s-a incalcat o conventie nescrisa in ceea ce priveste Piata Operei, ei erau anti-PSD. Daca era Basescu acolo, mai ieseau sa protesteze?
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif