View Single Post
Old 01 Dec 2009, 11:31   #20
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by Windom:
Am votat pentru Reservoir Dogs ca fiind cel mai bun - e primul, are din belsug toate trademark-urile care-l vor face faimos pe T si, sincer vorbind, cu urmatoarele nu mai aduce practic nimic nou, toate sint variatiuni pe aceeasi tema. E filmul care l-a consacrat ca si auteur (intr-un inteles foarte larg al cuvintului).

Poll-ul nu e despre cel mai bun, ci despre care ti-a placut mai mult, chiar daca s-ar putea sa fie acelasi pentru ambele categorii. Intr-adevar, temele din toate filmele sale se trag din acelasi loc, dar nu din Reservoir Dogs, ci din mintea lui Tarantino ca doar toate filmele sunt ale lui, nu vorbim de rezigori diferiti. Astfel, daca realizezi un film bun, dar peste cativa ani faci un altul cu o idee asemanatoare, dar mai bine realizat, scade cu ceva meritele celui de-al doilea film? Atat timp cat e aceeasi persoana care a facut-o? Nu zic neaprat ca e mai bun Pulp Fiction, doar ca argumentarea de genul "a fost primul" nu cred ca e corecta in cazul de fata. Eu prefer Pulp Fiction in primul rand pentru ca mi s-a parut un fel de Reservoir Dogs, doar ca mai dinamic, cu un dialog mai interesant si comic si cu un soundtrack mai bun, care te faci sa simti mai bine filmul.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif