Originally Posted by Im.Kino:
Este un film despre cinema, nu despre WW2 (care e doar dressing-ul), despre puterea cinemaului, despre tot ceea ce implica mersul la cinema, despre ceea ce-ti transmite un film - premisa greu de inghitit ("scaparea" Shoshanei), denouement-ul borderline inventie, etc, toate acestea vin din ceea ce inseamna cinema, adica make-believe. In termeni sclifositi, e un eseu executat in cheie postmoderna si impachetat in film de razboi, spionaj si dragoste (de unde si aparentul dezechilibru dintre acte).
Of course, nu e cel mai bun film al anului - din cate am vazut pana acum, e Profetul lui Audiard. Dar de la noi, in afara de Brothers Bloom, nu prea are concurenta.
|
Film despre cinema cred ca e prea mult spus. Toate discutiile alea despre regizori & filme sint un trademark la Tarantino, dar nu cred ca intentia lui a fost sa faca un film despre cinema. Dupa cum a spus Pit in cronica sa, QT se joaca din nou de-a hotii si vardistii. Daca zici ca-i un film despre cinema ii acorzi prea mult credit, parerea mea - nu are seriozitatea, incarcatura emotionala a unui film despre cinema. E un film B, adus in categoria A de geniul lui Tarantino, care la asta s-a priceput mereu cel mai bine. Mi-a fost greu intotdeauna sa-l consider un auteur, pentru ca QT e un fel de malaxor - aduna de la unu, de la altu', amesteca totul, apoi regurgiteaza intr-un stil cool...