View Single Post
Old 22 Nov 2009, 21:11   #100
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
@DRAGOMARA
Nu ştiu la ce te referi cu pozele, dar mă surprinde alcalinitatea textului tău, aşa că am să-ţi mai spun câte ceva.
Se pare că am scris prea mult şi, cu tot efortul pe care zici că l-ai depus, ţi-a scăpat esenţialul.

Originally Posted by Mirodoni:
Nu personajul principal m-a fascinat, ci interpretul acestuia. Meritele nu sunt ale scenariului sau regiei, ci ale băieţelului capabil să ducă în spate un film întreg. Cel care l-a ales ar fi trebuit să fie chior să nu-l vadă! Candoare, inteligenţă, inocenţă, dar nu perfect, puţin limbut. Un băiat adevărat! Pentru el am vrut să văd filmul, şi a meritat.

Văd că-ţi pui problema banilor. Nu poate fi evaluat totul în bani. Când Pitbull a spus că Bogdan Iancu face toţi banii, vorbea la figurat. Faptul că nu m-am înşelat, o confirmă interviul din ProTv Magazin nr.46. Alina Chivulescu, surprinsă cât de uşor rezistă băiatul pe platoul de filmare, a primit un răspuns năucitor de la acesta: „Eu, când filmez, e ca şi cum aş mânca o prăjitură”. Mai rar un scenarist capabil să scrise o astfel de replică! Dar şi comentariul Alinei Chivulescu a fost pe măsură: „Probabil că toţi, dacă ne-am imagina că munca este o mare prăjitură, am elimina stresul”.
Am şi eu o slăbiciune: în preajma unor astfel de oameni mă simt bine. Chiar şi când sunt pe ecran, sunt reali, rolurile lor pot fi scrise mai bine sau mai puţin bine.
Nu trebuie să vezi un film doar pentru a-ţi „ridica nivelul cultural”. În cazul acestui film, motivele pot fi altele. De exemplu, îţi doreşti să ai un copil cu astfel de calităţi. Asta dacă ai depăşit vârsta la care te gândeşti numai la procreere, nu să şi creşti un copil! Sau ai avut un copil şi regreţi că n-ai avut timp să-l ţii mai mult în braţe, să-i simţi căldura obrajilor în palme, sau să priveşti în adâncul ochilor lui. Constaţi cu stupoare că e deja matur, că-şi lasă barbă şi pleacă în America, sau se-nsoară şi preferă să stea cu socrii.
Devin patetic, nu ?
Poate, dar cam ăsta e adevărul.
Filmul este dedicat celor mici, aşa că are şi giumbuşlucuri cu alunecări pe pardoseală, căderi de pe acoperiş, sau ţâşnit apa în faţă. Rămâne de văzut cât de mult vor fi apreciate...

Last edited by mirodoni : 22 Nov 2009 at 21:15.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif