View Single Post
Old 16 Nov 2009, 16:04   #3
victor
Guru

victor

Varsta inaintata in comparatie cu teenagerii care se zbenguie aici pe forum.

Ma refer la politica. Fie ca votezi contra ca nu vrei sub nici o forma sa iasa asta, fie ca votezi pentru ca tu crezi ca este cea mai buna optiune, fie ca reprezinti grupul de aderenti/fanatici/interse al unei optiuni vei constata ulterior ca lucrurile nu au decurs asa cum ti-ai dorit. Nici nu ar fi posibil, de fapt asta am inteles cand am scapat de comunism. Totul reprezinta un compromis. Faptul ca un partid sau niste oameni ai unui partid au abilitati marite in a negocia compromisuri convenabile nu rezolva situatia pe deplin. Nu poti multumi pe toata lumea. De cate ori nu am fost inselati de asteptari ? Poate cineva numi o persoana care a facut ceea ce a promis sau care macar s-a apropiat de promisiuni ? Poti cel mult spune bine ca macar nu a fost celalalt ca ar fi putut sa fie si mai rau. Cati dintre cei care voteaza citesc macar programul candidatului in cazul fericit in care exista asa ceva ? Si ce faci in cazul in care simpatizezi cu un partid dar nu iti place candidatul pe care l-a ales partidul ? Chiar si in cazul votului uninominal. Sau invers, candidatul ar fi cum ar mai fi dar partidul e de tot c……

Am vrut schimbare si peste ce am dat ? Peste scheme Ponzi (caritas) care exista si la americani(Bernard Madoff ) peste coruprie care de ex exista si la germani(Helmuth Kohl), peste cretini din nou cum au si americanii(George Bush ultimul), hotie la vot, welcome to Miami, grupuri de interese care unde nu exista, mafie de toate tipurile (apropos asfaltul se face tot din petrol), vedetisme de doi bani a la Sarkozy si cate altele.

Traim totusi vremuri interesante, revolutie, razboaie in direct pe sticla, dictaturi care cad una dupa alta, crahuri bancare, liga lui Mitica, etc. Bine ca nu ne-am nascut la sfarsitul secolului 19 inceputul secolului 20. Daca nu o mierleai in primul razboi si scapai din al doilea te-ai fi macinat cu stalinismul ca sa te relaxezi la batranete cu comunismul ceausist.
victor is offline   Reply With Quote sendpm.gif