Originally Posted by Floydman:
nu imi place Malher. nu am putut urmari mai mult de primele 15 minute din Moarte la Venetia, mi se parea plictisitor. imi pare rau pt incultura mea. 
|
Nu cred ca e incultura, cred ca esti prea obisnuit (ca sa nu zic conditionat) de sablonul filmelor hollywoodiene. 90 la suta din filmele astea sunt facute dupa paradigma clasica si sunt cele mai populare. Modelul vine de la Aristotel dar a fost pus la punct de un anume Gustav Freytag:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dramatic_structure
Deci pe scurt si simplificat e ca o diagrama in V, la inceput este o introducere in care se prezinta protagonistul, antagonistul si ce au de impartit, apoi tensiunea creste cu fiecare scena pana la punctul culminat, unde are loc confruntarea finala intre cei doi si in mod traditional castiga protagonistul, dupa care loc o descrestere a actiunii si in final concluzia sau incheierea,de obicei cu o nunta

. Ceea ce vreau sa spun e ca, spectatorul e atat de obisnuit cu structura asta incat daca in 10 minute ( timp in care ar trebui sa aiba loc introducerea) nu este clar cine-i eroul principal si cu cine/cu ce trebuie sa se confrunte, devine confuz si renunta la film.