"2046" - Primul meu Wong Kar-Wai. Un film romantic cu valente SF, de o calitate superioara, cu toate ca nu este deloc pe felia mea.
"Three... Extremes" - O colaborare intre Fruit Chan, Park Chan-Wook si Takashi Miike, concretizata prin trei segmente, carora li s-au zis "Dumplings", "Cut" si "Box". Primul mi-a atras atentia oarecum, desi are o poveste kitschoasa si se sfarseste ambiguu. Bucata lui Park Chan-Wook a fost cea mai mare dezamagire a filmului, in ciuda faptului ca aveam mari asteptari de la regizorul coreean, iar "Box"-ul lui Miike a fost cireasa de pe tort.. vorba aia: "ce-i mai bun, la urma!".
"The Fly"si "eXistenZ" - Doua filme ale maestrului David Cronenberg, pe care nu le vazusem si care m-au lasat cu o placuta impresie, prin storyline si nelipsita muizca a lui Howard Shore.
"The Straight Story" - O pelicula care a fost amintita si putin mai sus. Cea mai emotionanta si mai atipica creatie a lui Lynch, alaturi de "The Elephant Man".
"Prea Tarziu" - Neimpresionant, poate doar jocul actoricesc al lui Razvan Vasilescu. Cel mai slab Pintilie care l-am vazut pana acum.
"Seul Contre Tous" - Un sequel mai soft si mai profund la "Carne", realizat 7 ani mai tarziu. Nu mai gasim aceleasi imagini violente din filmul original, ci dam peste frustrarile macelarului si incercarea sa disperata de a-si incepe o viata noua. Final neconcludent si un pic inutil prelungit.
Last edited by Mateii : 21 Oct 2009 at 21:12.
|