Mä bucurä încrederea pe care mi-o acorzi, iar impresia dezagreabilä pe care ti-a produs-o
"Cloverfield", desi mä dezamägeste, e totusi explicabilä. Cred cä potrivirea/nepotrivirea noasträ de päreri se bazeazä pe deconstructivismul filmului - deconstructivism: concept preluat din arhitecturä, care defineste orice formä de "haos organizat", "dezordine elaboratä", falsä stângäcie (de fapt, construitä cu o mare rigoare profesionalä), aparentä improvizatie (în realitate, premeditatä si pusä la punct din timp pânä-n cele mai mici amänunte). Tocmai aici stau marile calitäti ale acestui film:
- în credibilitatea deplinä a stilului "youtube" (efectiv îti dä senzatia cä vezi cu adevärat o super-dramä/catastrofä surprinsä pe viu de niste tineri petrecäreti cu digicam);
- în puterea de a te speria, tocmai cu ajutorul acestor mijloace (aparent) improvizate si amatoricesti; (eu, unul, greu mä mai sperii la un film, dupä câte SF-uri, horroruri, etc., etc., am väzut si analizat la viata mea; dar ästa m-a tinut cu sufletul la gurä!).
Iti recomand sä citesti si analiza pe care i-am fäcut-o, acolo am intrat mai mult în detalii:
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=92192