Thread: "Gamer"
View Single Post
Old 15 Oct 2009, 20:59   #11
Disciple
Guru
 
Disciple
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 917
Vazut azi la The Light Cinema.
Mi-a placut realizarea din punct de vedere tehnic,mai ales imaginea si felul incadraturilor.Este cunoscut faptul ca Neveldine/Taylor au fost cameramani de meserie deci stilul acesta jucaus se datoreaza unor oameni experimentati.
Lupte intense,violente,din belsug si capitolul asta primeste un 10 cu felicitari.

Insa ceea ce trage filmul in jos este degringolada scenariului chiar acolo unde este mai interesant.
Pornind de la o idee fructuoasa,cu un continut bogat filmul se impiedica in nararea unei povesti care ar fi putut face filmul un adevarat festin si din punct de vedere tehnic,dar si ideatic.
In cele 90 de minute vedem totusi prea multe impuscaturi si prea putina poveste.Nu stim cine e Kable,dar stim ce vrea(interpretat mediocru de Butler),Humanz apar si dispar la fel de repede ca un cos pe fata,baiatul rau e prost de fapt(e un geniu tehnic,dar tot e prost),plus ca se ajunge la final prea repede.Zup-zup,trosc-pleosc,baietii buni si sclavagii castiga si apar creditele.
Nota 8 cu mare indulgenta!
Si filmul asta totusi imi aduce aminte de un alt film mult mai bun cu Christian Bale si anume "Equilibrium".Povestea era plasata intr-un viitor nu foarte indepartat in care oamenilor le era reprimata capacitatea de a simti.
Si aici intervine Bale care in postura de preot asasin ucide orice derbedeu ce indrazneste sa nu isi ia doza de medicament anti-sentimente.
Dar bineinteles ca se intampla ceva si asasinul intoarce armele distrugand sistemul pe care il proteja.Doar ca asta avea ceva sincer si sinistru in el.
"Gamer" e prea instabil ca sa ii putem atribui niste epitete mai favorabile.
Cu parere de rau,ce sa zic...
Disciple is offline   Reply With Quote sendpm.gif