View Single Post
Old 11 Oct 2009, 08:11   #334
Judex
Banned

Judex

Halebardule, reactiile respective au fost provocate chiar de tine, ca banuiesc ca la astea te referi. Eu chiar nu sunt genul conflictual, razboinic, poate chiar de aceea reactionez dur in astfel de cazuri. Poate n-ai sa crezi, dar mie chiar imi pare rau ca s-a ajuns la toate certurile astea, cel putin acel conflict in care am ajuns sa fiu si eu implicat este de un absurd halucinant. Incercarile astea, ale celor de 'dincolo' de a provoca aici scandaluri nu fac decat sa mentina tensiunea asta inutila. Serios acum, de multe ori stau si ma intreb daca nu cumva confund spatiile astea, cica de dialog pe teme culturale, cu adunaturi microbistice sau grupuri de chibiti politici. Chiar frecventez un forum sportiv unde lumea se poarta mai civilizat si participa mai usor la discutii serioase - mi-a fost mai usor sa initiez acolo o dezbatere pe tema unei grile de impozitare progresive in beneficiul cinematografiei, decat aici (unde mi-au raspuns cam in dodii doi useri foarte onorabili, de altfel) sau acolo (unde subiectul pur si simplu a fost ocolit). Mai mult, chiar daca se ajunge, inevitabil, la confruntari in baza echipei sustinute de fiecare, chiar daca se sare calul limbajului, intalnirile forumistilor sunt pline de voie buna si orice resentiment dispare ca prin farmec, chiar daca si acolo polemicile sunt destul de inflacarate. Pe de alta parte, intr-un peisaj cultural populat de indivizi submediocri profesional, dar plini de basini in cap, de ce ne-am astepta ca pe forumurile de specialitate sa fie altfel?
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif