Originally Posted by Deleted:
Originally Posted by CineRoxana:
 Bat la multe usi!Romania nu este promovata!Suntem o tara plina de povesti frumoase si copii nostri se uita la Hannah Montana si alte stupizenii!
Faza cu vampirii nu o mai repet....
Romania este pustie....kilometrii de natura...goala!S-ar putea face studiouri de filme, avem niste peisaje superbe, Delta Dunarii este aproape unica in lume -au secatuit-o de peste si de nuferi (sper sa nu bat campii  ).
TV-ul ne da numai seriale proaste ...avem State de Romania - foarte inspirat, dar suntem mai mult decat atat!
De asta ma oftic pe americani si pe vedetele de carton pe care le storc si chilotii sa faca bani, fura talente, fura istorii si mari compozitori si fac filme pe spatele europenilor pe care apoi le transforma in mituri!
P.S. Herta Muller, relevând focalizarea ei pe experienta româneasca si puterea limbajului cartilor sale ca arma.....scrie despre experienta româneasca ...Concediata pentru ca a refuzat sa colaboreze cu Securitatea, dar si cu telefoanele ascultate si amenintata de mai multe ori, paraseste România in 1987 si se stabileste in Germania federala. Desi traieste din 1987 la Berlin, Herta Muller continua sa scrie despre experienta româneasca. Ea recunoaste ca “experienta mea esentiala a fost in România, in timpul dictaturii......si ia premiului Nobel pentru literatura!
|
mai greu îmi vine a crede că Herta Muller a luat premiul fiindcă a scris "despre experienţa românească" ... o fi poate asta vreo formă sui generis, "anti", de promovare a României ? mai ştii? unde toate-s acum răsturnate la "negativ"
sincer, eu cred că premiul l-a luat pentru scriitura ei, pentru că-i nemţoaică, pentru că reprezintă Germania
dar şi pentru că Grupul '47 care dăduse mai mulţi laureaţi ai premiului Nobel pentru literatură s-a văzut acum lipsit de "obiect de activitate": nazismul e desuet, iar Hitler, regimul lui şi fanatismul, indiferenţa poporului german faţă de monstruozităţile din acea vreme, toate astea n-au nicio legătură, dar absolut nicio legătură, nu? cu aducerea dictaturii comuniste în România, odată cu tancurile victorioase ale eliberatorilor Reichstagului.
|
...s-au scris multe despre aceste dictaturi sangeroase si singura mea problema este ...de ce trebuie sa premiem asa ceva, cartile scrise de madama asta sunt aproape istorice nicidecum opere literare autentice!