View Single Post
Old 09 Oct 2009, 11:44   #2
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
La unul din cursuri, un coleg al meu englez a lansat o discutie despre AH X legata de faptul ca desi se vrea un film care promoveaza egalitatea dintre rase, toleranta si tot felul de alte lucruri bune (caci toate atitudinile negative sfarsesc rau in film), daca te uiti cu atentie la mijloacele cinematografice cu care sunt prezentate personajele, se pare ca exista clar o diferentiere dintre "albi" si "negrii". Deci practic el dadea tot felul de exmeple in care incadrarea personajelor sau muzica jucau un rol opus ideilor anti-rasiste din poveste.
La momentul respectiv (ca si acum de altfel) eu nu aveam foarte clar filmul in minte ca sa pot sa-l judec din perspectiva asta. Dar daca tu l-ai vazut recent, ar merita sa te gandesti si la posiblitatea asta.

De altfel, asa cum ai mentionat si tu, asta e un film la care merita sa te interesezi un pic si la ce s-a intamplat pe langa productia lui. De exemplu, eu am inteles ca Norton a avut probleme mari cu finalul propus initial de regizor, ca a iesit un mega scandal, amenintand chiar ca paraseste proiectul. Problemele erau tot la nivel "rasial".
Iar pe youtube sunt tot felul de interviuri cu regizorul care povesteste cam ce s-a intamplat si de ce a ajuns filmul sa aibe forma pe care o are.

Oricum asta e unul din exemplele clare in care regizorul nu stapaneste platoul de filmare (si nu pentru ca ar fi capabil ci pentru ca nu detine el banii pentru proiect).