View Single Post
Old 05 Oct 2009, 10:58   #113
Disciple
Guru

Disciple

L-am vazut si eu aseara in sfarsit la mall(deh,asta e...),dar fiind inca proaspat trec peste anumite frustrari pe care mi le-a provocat povestea ca sa pot spune cu mana pe inima un sincer:"Bravo!"( ca sa il parafrazez unpic pe Hans Landa).
Mi-a placut la nebunie constructia tensiunii care se solda intotdeauna cu o catastrofa extrem de brutal si viscerala,mi-a placut Shosanna Dreyfuss(frumoasa de altfel) cu aerul sau de tarancuta care musteste de razbunare sangeroasa prin toti porii(excelenta secventa strudelului acompaniata de plescaielile inchise ale lui Landa).
Christopher Waltz creioneaza monumental portretului militarului super-inteligent,experimentat,manierat,elegant,dar dezaxat,psihopat si violent al politrucului Hans Landa,iar Aldo Raine este genul de om caruia ii retii replicile si accentul.
S-a ras mult in sala la gagurile tarantiniene,s-a urmarit cu respiratia taiata(deci ma jur ca nu se mai auzea nici musca) fazele de suspense totul culminand cu cea din taverna cand am ramas efectiv cu gura cascata.
Sunt multe de spus,dar am punctat ce am considerta esential.
Un film delicios!
Tarantiono poate sa il poarte cu mandrie in filmografia sa.
Disciple is offline   Reply With Quote sendpm.gif