View Single Post
Old 02 Oct 2009, 14:15   #9
marius_em
Guru

marius_em

Adaptation

Am vazut Adaptation, nu cu acelasi entuziasm ca tine, poate pentru ca eu nu sunt atat de cunoscator in ale cinematografiei, sa apreciez si ceea ce se intampla in spatele camerei, sa fac referinte la filme dinainte sa ma fi nascut. Asadar, analizand din postura diletantului, Adaptation mi s-a parut o critica mai mult decat orice la adresa Hollywood-ului si a publicului sau. Asta am vazut eu, nu vreau sa spun ca asta e tot filmul. Chinurile creatiei, deciziile pe care trebuia sa le iei punand in balanta propriile principii cu ceea ce se intampla de fapt in jurul tau, ceva de genul sa muncesti din greu sa faci ceva cu valoare, in timp ce un alt individ ca si tine, poate chiar fratele tau geaman, un alter ego, nu face nici un efort, nu creaza nimic, are mai mult succes decat tine in ochii lumii. Cu asta poate rezona oricine, totusi fiind de partea publicului consumator, si nu de partea scenaristului creator, toate aceste conflicte intre lumi m-au lasat destul de distant. Pare asa un cantec de lebada, un "vai ce grea e viata de scenarist", un patetism ce nu ajunge si la cel pentru care e facut filmul, la public. Cred ca filmul asta e un manifest, fara manifestanti.
Eternal Sunshine are o tema universala, dragostea, deci e mai usor de conectat la public, si chiar mi-a placut foarte mult. Nu am vazut Being John Malkovich, desi l-am tot cautat.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif