Doar câteva precizäri:
Mai întâi, faptele (acesta fiind continutul e-mail-ului explicativ pe care l-am trimis câtorva persoane interesate, si l-am postat si pe primul topic afectat incidentului, "De pe net adunate", între timp moderat drastic de StefanDo (din fericire):
Mä asteptam la mass-mail-ul de victimizare al repectivului. Stiam cä va face istericale.
Iatä care au fost faptele:
M-am întors spre el si i-am spus - textual:
"Cu ceea ce ai scris despre mine si Porumboiu, ai depäsit orice limitä! E ultima oarä când te iert!"
(Atâta despre asa-zisele "injurii".)
La care, a fäcut o muträ siktiritä, pregätind un räspuns dispretuitor, care începea cu: "Eeee..."
Atunci, i-am aplicat o "palmä simbolicä", cu dosurile degetelor pe obraz - un fel de "plici!" - si mi-am väzut de drum.
Comentarii:
Apropo de articolul meu (plin de admiratie sincerä si afectiune prieteneascä), scris de ziua nasterii lui Porumboiu, si publicat pe Liternet, a postat pe forumul "cinematograf", färä nici o provocare, un comentariu de o josnicie totalä, afirmând cä sunt un lingäu care se gudurä pe lângä toatä lumea, cä am încercat sä se gudure si pe lângä el (cu referire doar la faptul cä în ultimii patru ani am cultivat relatii prietenoase si civilizate), si cä-l va întreba pe Porumboiu dacä s-a sters de balele pe care i le-am läsat pe obraz. In urma acelui mesaj, el si Mocanu Matei-Alexandru au mai postat câteva comentarii de o vulgaritate incredibilä.
Ar fi meritat sä-i ard o mamä de bätaie sorä cu moartea, dar nici un sunt o fire violentä, nici nu am chef sä-mi complic existenta din cauza lui - asa cä i-am aplicat corectia cuvenitä: o gingasä pseudo-scatoalcä, pe mäsura staturii lui fizice si morale.
Apoi, încä un lucru important:
Cinemagia nu este implicata NICICUM în acest conflict dintre mine si A.L.S. Prin urmare, e aberant sä i se cearä exprimarea unei pozitii oficiale. Nu e cazul.
Sunt mândru sä mä prezint "Mihnea Columbeanu de la Cinemagia", acolo unde situatia o permite. Când l-am certat, iertat si atins pe A.L.S. nu m-am prezentat - nici cu numele, nici cu provenienta; mä cunostea (sau, mai bine zis, asa credea el...

)
Ii rog pe cei care fie mä sustin, fie îl combat pe A.L.S., sä nu mai continue - cel putin, nu pe forumul nostru.
Imi exprim compasiunea fatä de enormitätile debitate mai sus de un user procupat sä se bage-n seamä, sub pseudonim francez scris fonetic.
Cam atât as avea de spus, si n-as vrea sä mi se mai dea ocazia sä intervin. Nu mi-a fäcut deloc pläcere sä-i aplic lui A.L.S. corectia meritatä, dar nu mi-a dat de ales. Nu-mi fac iluzii cä va asimila un atom din lectia asta, însä era obligatorie - o datorie penibilä, si nimic mai mult.
L.E. - Ricutza este într-adevär un model de calm, pozitivism si bun-simt. Nu cunoaste bine situatia, de aceea greseste. Illo, te rog, n-o mai ataca.
@Judex: Tocmai mi-am luat canapea extensibilä, asa cä -
sorry; not this time.