redau, mai jos, mailul trimis mie si altor jurnalisti si critici de film, plus regizori, de catre forumistul jactati (care s-a semnat cu nickname si numele):
Draga Gloria,
M-am gandit mult daca, in calitate de (ex-) forumist Cinemagia, am caderea de a interveni in acest conflict. Am decis ca am acest drept, macar pentru ca suport injuriile adresate lui jactati (nick-ul meu pe forum) in topicul "De pe net adunate" ( http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96173 ). Imi cer scuze celor care nu sunt interesati de subiect si pe care-i rog sa ignore mesajul. Cum insa Gloria a cerut public, cu ceea ce eu numesc ipocrizie, disocierea Cinemagiei de Mihnea Columbeanu, mi se pare ca tot "public" trebuie sa-i raspund. Pe scurt, ce-ti reprosez direct tie Gloria, sunt urmatoarele:
i) graba cu care, in loc sa incerci aplanarea conflictului, ai sarit sa aperi "institutia" si poate pozitia ta, mai ales ca nimeni nu "atacase" Cinemagia, iar "contaminarea" imaginii ei era destul de iluzorie - a amintit de zicala "chelul isi pune singur mana in cap";
ii) ipocrizia cu care spui ca pitbull e doar un membru activ al forumului, cand el e de fapt "dirijorul" lui; el spune co-forumistilor pe cine sa latre, pe cine sa pupe si cand exagereaza in cele doua atitudini, iar acest lucru este accesibil oricui are rabdarea de a urmari pe forumul Cinemagia postarile lui Pitbull;
iii) ne-implicarea ta (in ciuda atributiilor din fisa postului) in subiectele conflictuale, cele care incurajeaza violenta si ura, atitudine pe care o aseman indiferentei cetatenilor germani atunci cand evreii erau batuti pe strada - ei cantau (un pic mai tare) Bach, tu inchizi cu delicatete ochii;
Avand in vedere cele de mai sus, atitudinea violenta a "eminentei cenusii" (curat cenusie) a forumului, am rugamintea de a-mi sterge contul de pe forumul Cinemagia. Iar daca exista un singur cuvant care sa descrie situatia acelui forum, cel mai potrivit imi pare a fi: RUSINE. Rusine pe care o resimt si eu atunci cand sunt asociat cu acel forum si acei forumisti.
Un ex-forumist,
jactati
Iata ce intentionez sa raspund:
Draga jactati,
Incep prin a spune ca Alex Leo Serban si-a cerut scuze fata de mine, ieri, pentru implicarea nejustificata a numelui Cinemagia in acest conflict.
Referindu-ma acum la ce-mi reprosezi, sa o luam punctual: Spui ca am "sarit" sa apar institutia in loc sa incerc aplanarea conflictului, cand nimeni nu atacase Cinemagia...
Insa Alex Leo Serban a sugerat, in mailul trimis, ca un angajat al Cinemagia l-a palmuit ("numitul columbeanu mihnea, zis si 'pitbull', ex-regizor, al carui singur loc de munca cunoscut este site-ul cinemagia [...], la un moment dat, atingindu-mi barbia in ceva ce s-a vrut o palma (!)
In plus, acest conflict este strain de Cinemagia si prin faptul ca s-a declansat pe un alt forum,
http://cinematograf.myforum.ro/.
Apoi, sustii ca pitbull (Mihnea Columbeanu) spune co-forumistilor pe cine sa latre, pe cine sa pupe si ca el e "dirijorul" forumului...
Mihnea este moderator pe cateva topicuri, asa cum moderatori sunt si alti sapte forumisti de pe Cinemagia.
Mai spui ca asemeni atitudinea mea "indiferentei cetatenilor germani atunci cand evreii erau batuti pe strada"...
...Ajungi, pana intr-acolo incat sa compari un forum alcatuit din oameni pasionati de film cu nazismul...