Thread: Shakespeare
View Single Post
Old 28 Sep 2009, 11:40   #14
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
cred ca atunci cand ma gandesc la Shakespeare si cinema, primele trei filme care-mi vin in minte sunt: "Shakespeare in love", "10 Things I hate about you" si "Romeo+Juliet". Evident, nici unul din ele nu e o ecranizare propriu-zisa (ba 10 things.. nu e ecranizare deloc), dar pentru mine fiecare din ele surprinde asa intr-o oarecare masura cate o caracteristica a persoanei care imi imaginez eu ca ar fi fost Shakespeare autorul.
La Shakespeare in love mi-a placut de exemplufoarte mult cum a fost imbinata viata "reala" cu opera. Bine, "viata reala' din film e de fapt in mare parte tot o fictiune, dar cel putin judecand sonetele, mie imi e destul de clar ca Shakespeare isi amesteca viata personala cu opera literara.

10 things I hate about you este un film care ma binedispune, pe care imi place sa-l revad de extrem de multe ori fara a fi sau a-si dori sa fie o mega capodopera. E un film simplu, bine facut, care pentru mine, subliniaza foarte bine de ce Shakespeare e inca in continuare super jucat si ecranizat.

Fara a-mi fi placut deosebit de mult, Romeo+Juliet e un film care a avut o idee revolutionara, originala si foarte interesanta. Si filmul asta mi se pare ca reflecta destul de mult siritul lui Shakespeare care din ce stiu eu, si-a pus in scena unule din piese intr-un mod foarte inventiv din punct de vedere tehnic: cu explozii, fum si alte efecte....