Thread: Japonia
View Single Post
Old 25 Sep 2009, 19:44   #101
Anxious_Schizoid
Senior

Anxious_Schizoid

Originally Posted by illotempore2002:
Da,stiu, dar am facut legatura cu chestia asta cu danezii, care e problema? Ce e cu nervii astia pe tine, te rog mergi jos la o farmacie si ia niste calmante. Sau scoate-ti morcovul ala din cur ca te doare dupa cum se vede. Sau ia niste laxative.

În felul astă o să ajungem la nenumărate legături, ştiu că asta e specialitatea unor membri de pe acest forum, dar eu zic că e bine că instaurăm puţină ordine în acest haos. Nu am nervi. Deşi am la avatar o poză cu o fată, sunt băiat, avatarul arată perfect starea în care mă aflu de obicei, o stare de detaşare, de calm, astfel că nu mă enervez.

Originally Posted by Deleted:
Originally Posted by Anxious_Schizoid:
Ar putea să-mi spună şi mie un fan al Japoniei de ce uciderea balenelor este considerată o tradiţie importantă?
Mulţumesc.

oricât de mult m-ar fascina un spaţiu cultural îndepărtat, uciderea nu face parte din valorile, tradiţiile, ritualurile pe care să le pot justifica (eu, alţii - poate)

sinuciderea e altceva. vorbesc de ritual

Înţeleg, deşi vroiam să aflu acest secret, pentru că pur şi simplu nu înţeleg cum o ţară care e văzută ca fiind foarte dezvoltată spiritual, dar şi economic, să fie implicată în comerţul cu balene. Nu văd de ce nişte animale ar trebui sacrificate pentru ca unii oameni să dea dovadă de extravaganţă. Recunosc că m-a deranjat această prezentare (sau ce o fi însemnând toate acestor posturi) având numai lucruri pozitive de spus despre Japonia, eu doar am încercat să-mi aduc contribuţia la completarea adevărului.
Cât despre sinucidere, presupun că despre harachiri vorbeşti, această practică, în Japonia, e văzută total diferit faţă de cum o văd europenii. Acolo e văzută ca un ultim gest de onoare, personal mi se pare o prostie, nu sinuciderea în general, ci sinuciderea pentru onoare şi respect. Aceste ultime două lucruri au cauzat multe lupte copilăreşti, după mine, un războinic, un luptător adevărat, aşa cum este considerat un samurai, acţionează, nu reacţionează.
Anxious_Schizoid is offline   Reply With Quote sendpm.gif