Originally Posted by Pitbull:
Nu e în nici un caz inutilä - dimpotrivä, am spus cä e foarte necesarä, dar din päcate e angrenatä dramaturgic slab. Semnificatiile identificate de tine, cu imaginea Shosannei proiectatä pe fum si sensurile ei, sunt într-adevär majore si splendid transpuse în imagini - însä färä o sustinere pe mäsurä la nivelul povestirii (nu ca necesitate, ci ca structurä). E ca si cum ai construi un monument extraordinar cälare peste un râu. Evident, dedesubt ai nevoie de un pod. Dar podul e cam subred, si scârtâie...
|
eu nu stiu de ce zici tu ca modul in care e construita scena asta e subred. In primul rand cele doua personaje interactioneaza cel mai mult in tot filmul (au 3 sau 4 intalniri). In al doilea rand, pana la intalnirea finala, ambele personaje afisau in mod credibil atitudini opuse (el parea super indragostit si lesinat dupa ea, ea nu stia cum sa ma scape de el si parea chiar agasata). Cu toatate astea el o impusca si o bruscheaza, iar ea are un vizibil moment de compasiune fata de el. Mi se pare foarte interesant ca are loc schimbarea asta de atitudini si arata inca o fata a razboiului.
Plus ca e foarte marfa ca ea practic se emotioneaza cand vede imaginea lui pe ecran, ala fiind momentul in care el chiar reuseste sa comunice cu ea (pentru ca pe langa idealuri si razbunari, filmul era pana la urma pasiunea lor comuna).
Acum, ca scena asta e facuta mai telenovelistic, cu impuscaturi, morti si muzica, nu inseamna ca ea in sine nu contine o serie de elmente care sunt foarte serioase si cinematografic interesante.