Originally Posted by Dragomara:
Originally Posted by Pitbull:
O boroboaţă dramaturgică încă mai gravă comite Tarantino şi în secvenţa întâlnirii dintre Zoller şi Shosanna în cabina de proiecţie. Sub toate aspectele, acolo trebuia să se situeze principala articulaţie a filmului, esenţialul Plot Point 2, care să declanşeze climaxul. Or, deşi imprevizibilul survine la fix, iar cota tensională creşte vertiginos, în ultimă instanţă cercul se închide în sine, autoconţinut şi inutil. Cu sau fără acea forţare a destinului, finalizată prin reglarea de conturi brutală (căreia nu-i putem neglija nici accentele patetice şi melodramoletice scoase din burtă), sfârşitul ar fi rămas acelaşi.
|
io aci aş fi introdus o scenă de sex nebun, ori viol, n-are importanţă, orice numai să-i iau filmului din previzibil! cred că dpdv vizual ar fi fost demenţial!!
Pitbull are dreptate, scena e ilogică, deja ştim că tinerii urmează să moară prin distrugerea cinematografului, că astfel Zoller îşi va prim pedeapsa. etc.
|
eu ma bucur ca nu a introdus scena de sex nebun care pentru mine ar fi fost mai previzibila decat sa se impuste amandoi (chiar nu ma asteptam ca Zoller sa o impuste pe Shosanna).
Si ma bucur ca Tarantino a ales varianta asta pentru sfarsitul celor doi (care oricum ar fi murit) pentru ca este extrem de semnificativa pentru constructia personajelor (ce sunt dispuse sa faca pentru idealurile lor) . In plus, moartea Shosannei reala e in contrapunct cu "viata" pe care o are prin proiectie. Mi se parut foarte tare cum in timp ce cinematograful e explodeaza, dupa ce ecranul arsese in prealabil, chipul ei inca se vede proiectat pe fum. Daca ea ar fi murit in explozie, toate imaginilea astea n-ar fi avut nici un sens si nici o semnificatie. Dar asa, Tarantino pune in discutie din nou ideea de ce e capabil sa faca un film, si din punctul meu de vedere, aduce si un omagiu omaenilor care au facut fapte care sa ramana si dupa moartea lor.
Deci nu vad deloc ca scena ar fi inutila chiar daca are aspecte melodramatice.