Originally Posted by mihaifulger:
Intr-adevar, filmul nu ajunge la nivelul "Pulp Fiction", da' e oricum una dintre cele mai bune mostre de entertainment cinematografic din ultimul timp. Nu are un mare twist, insa inteligenta sa sta in primul rand in joaca cu orizontul de asteptare al spectatorilor, cel putin la prima vizionare. De ex, noi ne asteptam ca Hitler sa nu apara la premiera, ca stim din manualele de istorie ca n-a murit asa, iar QT ne arata - dupa ce ne-a tinut destul in suspans - cum e ciuruit de gloante... La a doua - treia vizionare, cred ca primeaza dialogurile savuroase (doar e QT!) si interpretarile incantatoare (Waltz si Pitt in primul rand); eu unul voi merge sa-l revad. 
|
Sa stii ca eu una nu m-as grabi sa spun ca filmul nu ajunge la nivelul Pulp Fiction-ului. Am vazut Inglourious Basterds aseara si mi-a placut foarte mult, mi se pare mult peste Kill Bill, iar unele personaje si reactiile lor mi se par mult mai bine construite decat sunt personajele din Pulp Fiction.
In primul rand, fata de Pulp, in filmul asta Tarantiono chiar lucreaza cu prim-planuri. Si lucreaza excelent cu ele. Cel putin inceputul cu Waltz si francezul cand se uita unul la celalalt, mi s-a parut genial.
In plus Pulp Fiction nu tin minte sa-mi fi placut extrem de mult cand l-am vazut prima data. Desigur, cu fiecare vizionare (si l-am vazut chiar de multe ori) descopeream noi elemente care faceau filmul din ce in ce mai marfa. Dar nu sunt convinsa ca elementele alea nu se regasesc intr-o oarecare masura si in Inglourious Basterds (asa ca eu o sa astept sa-l mai vad de vreo cateva ori inainte sa-mi aleg preferatul).
Ceea ce Pulp Fiction are insa cu siguranta in plus este inventivitatea replicilor si a cosntructiei non-lineare. Dar asta nu inseamna ca un film ceva mai cronologic aranjat a lui Tarantino, nu poate fi la fel de bun. Legat de replici, mi-e greu sa judec (desi balanta mea inclina spre Pulp) pentru ca ma descurc incomparabil mai prost cu franceza si germana decat cu engleza. Deci mi-e greu sa judec cat de ok sunt constructiile.
Pentru mine, filmul asta e clar un plus pentru Tarantino (in car eimi cam pierdusem increderea) si astept acum cu nerabdare urmatorul lui film.