Originally Posted by illotempore2002:
E film de dragoste si poveste de dragoste pt simplul motiv ca tema principala a filmului este dragostea.
Nu mi-a displacut deloc filmul, dar chiar e un film cat se poate de normal. Cu un story normal, cu oameni care sufera din dragoste tot intr-un mod normal. E o situatie complicata intre niste tineri pe care o poti intalni in povestile oricarora dintre prietenii tai. Eu cel putin am vazut aceste povesti traite.
Finalul filmului este foarte ok, si nicidecum nu implica ipocrizie sau perfidie din partea lui Leonard. Asa cum spune Ortega y Gasset, iubirea nu e decat un proces de atentie. Iubesti pe cineva pt ca ii dai atentie, daca vrei sa-ti treaca trebuie sa-ti muti atentia pe alt obiect/persoana. Dragostea e strict legata de atentie si de memorie. Posedam sentimente in cantitate finita, astfel ca daca alegi sa o acorzi unei persoane, nu mai ramane nimic pt ceilalti (nici iubire nici atentie, sunt sigura ca stiti).
Leonard trebuie sa supravietuiasca acestui ultim esec si mecanismul supravietuirii lui este sa-si mute privirea catre (cum o cheama, Sandra?) Sandra.
Gwyneth e uratzica intr-adevar, dar e sarmanta mai ales prin voce, parul acela blond minunat si silueta.
|
un comentariu elegant