View Single Post
Old 19 Sep 2009, 20:41   #164
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by Mistah J:
Originally Posted by ricutza:
Pe mine ma deranjeaza ca subiectele s azicem mai interesante sunt foarte usor ingropate de subiecte neinteresante.
Gradul de interes pe care îl prezintă un subiect este, ca mai toate lucrurile, relativ. Prin urmare diferă de la persoană la persoană. Ghinionul tău este că gusturile tale în materie de teme de dezbatere sunt în minoritate în acest spaţiu virtual. Soluţii: fie te adaptezi, fie aduci argumente convingătoare prin care să susţii superioritatea preferinţelor tale, având astfel posibilitatea de a schimba (redirecţiona), totodată, gusturile celorlalţi, fie renunţi...
Ia de exemplu sectiunea de Film in General. Pai nici nu are sens sa deschizi acolo vreun topic mai de sinteza ca oricum in trei zile e deja pe pagina 2 unde nu se mai uita nimeni.
În primul rând, ce înţelegi prin „de sinteză"? În al doilea, din ce cauză consideri că utilizatorii frecventează exclusiv topicurile de pe prima pagină?
La unele subiecte eu nu pot sa raspund pe loc (fie n-am vazut suficiente filme ale regizorului respectiv, fie n-am vazut prea multe filme dintr-un anumit curent...). Mi-ar placea pur si simplu sa pot reveni fara sa-mi pierd prea mult timp pentru cautari, peste o saptamana, sau o luna doua, asupra unor subiecte mai vechi.
Asta deja frizează absurdul. Cu alte cuvinte, ţi-ar plăcea ca activitatea pe forum să aibă o viteză semi-staţionară. Eu, unul, mă plâng de contrariu: de faptul că e prea puţină activitate raportată la numărul de utilizatori şi la trafic.
Si da, cred ca toate problemele astea sunt generate si de faptul ca majoritatea userilor nu-si doresc sa invete ceva de pe forumul asta sau sa discute cu alti oameni pasionati de film, ci pur si simplu vad forumul asta ca un fel de entertainment de sambata seara cand ne plictisim ca n-am reusit sa iesim in oras.
Hmm... Alooo! E un forum de cinematografie cu scop comercial, nu un site al academiei de artă cinematografică. E cât se poate de firesc să fie un loc de destindere, unde utilizatorii să îşi spună opiniile şi să se amuze cu jocuri de societate (virtuală). Cine vrea să lectureze teorie are la dispoziţie biblioteci (atât reale, cât şi electronice), iar pentru schimburi de idei pe teme elitiste sunt şcolile de profil, cenaclurile or whatever...

Mistah, uita-te te rog la data de cand sunt eu conectata. Cred ca am vazut destul de multe pe cinemagia ca sa nu se mai puna problema unei adaptari/neadaptari. Am raspuns si mai devreme ce cred eu despre socializarea prin acest forum.

Nu vreau un site academic evident (desi nu cred ca ar strica macar o sectiune dintr-un forum), si nu am deschis numai subiecte academice. Imi place sa cred insa ca exista si chestii intermediare intre subiectele tip top ( ) si subiectele tip "teorie". Serios acum, daca te uiti ce subiecte am creat, ai sa vezi ca majoritatea sunt de bun simt. Nici macar n-am deschis discutii despre filme din alea pe care sa nu le fi vazut nimeni. Nici vorba de cine stie ce mari filozofii.

Ok, nu sunt neaparat fana filozofiei "decat mult si prost mai bine bun si putin". Imi aduc aminte de niste vremuri pe cinemagia (antice si de demult) in care intr-un weekend apareau 5 posturi maxim pe intreg forumul. iar in timpul saptamanii eram fericita daca vredem 6-7 reply-uri pe diverse subiecte. Clar n-as vrea sa revenim la timpurile alea. Dar, (si ma repet din nou), cred ca exista si variante intermediare intre ce-a fost atunci si ce e acum. Pai e suficient sa intrii la sectiunea Staruri si sa numeri cate din subiectele de pe prima pagina vorbesc de fapt despre acelasi lucru.