Originally Posted by Federico:
Acest thread nu se vroia a fi un chestionar propriu-zis.Ideea era sa gasim argumente pro si contra referitor la compatibilitatea film-literatura si sa intelegem aceasta relatie.
O mare deosebire dintre cele doua,din punctul meu de vedere, este rolul realismului si naturalismului in cadrul celor doua arte, in sensul ca acestea-realismul si naturalismul- primeaza in proportie covarsitoare in literatura fata de cinematografie.Intr-o carte e admisa descrierea a numeroase aspecte doar pentru a da senzatia de credibilitate pe cand intr-un film(utopic vorbind) fiecare imagine trebuie sa spuna ceva iar aceasta odata inlaturata sa se pierda din esenta filmului.
Deci,Ricutza,atitudinea asta a mea o deplangeam si eu in primul post si nicidecum cautam sa o impun.
|
De curiozitate, poti sa-mi dai si mie niste exemple de filme pe care tu le consideri pure (adica nelegate de literatura)? Nu zic asta neaparat ca sa-ti demonstrez ca gresesti in consideratiile tale fata de ele, ci ca sa-mi dau seama care e idealul tau. Ca daca ma uit la ce zici despre filme, as crede ca e Greenaway. Dar daca daca ma ghidez dupa conceptia ta despre carti, nu mai sunt asa de sigura.