View Single Post
Old 15 Sep 2009, 20:53   #5
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by miercuri:
Pot sa-ti dau exemple de nenumarate ecranizari bune, deci da. Credem.
Sunt sigur ca poti.Cunosc si eu de altfel.Dar e de ajuns sa fie bune?Mie mi se pare ca stacheta trebuie ridicata la adevaratul film de arta,a carui expresie e unica si neinlocuibila.

Cinemania,pot sa-ti spun ca vizionarea dupa lectura operei respective mi-a lasat intotdeauna un gust amar;amar de tot.

Deleted,asa cred si eu, ca telul unei ecranizari poate fi cel mult reconstituirea atmosferei si sugerarea temelor propuse in opera.Dar eu nu tin minte sa fi vazut un film care sa ajunga la aceeasi destinatie ca si cartea,dar pe alt drum.Eu am vazut selectii de episoade din opera literara ,considerate relevante,si transpuse in film;ori intr-o carte fiecare situatie isi are rostul ei si nu poate fi neglijata,iar daca o faci o iei si putin pe aratura.
Si ar mai fi si ideea de complementaritate.Adica filmul sa aduca ceva nou,in plus.caci altfel cand ajungi sa-ti pui intrebari de tipul de ce sa vad filmul si sa nu citesc cartea inseamna ca nu mai ai de a face cu arta.
De pilda am vazut mai devreme un Kurosawa la TV si pot spune cu mana pe inima ca imaginile acelea nu pot fi echivalate nici intr-un milion de pagini intr-un milion de ani.Despre asta e vorba.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif