Originally Posted by illotempore2002:
Mi-a displacut total, in primul rand filmul asta nu a avut intrebare (aka intriga). Care era misterul in fond? A cui era urechea aia? Sau cu ce se ocupau uratzii aia dubiosi? No thanx, nu ma intereseaza. In plus, raspunsurile exista in acelasi timp cu intrebarea, daca nu ma insel lucrurile stau fix asa cum intuieste pustiul cel curios - aia ii rapisera sotul si copilul femeii si etc. Wow, dar de ce nu vroiam sa aflu lucrurile astea? (zic daca nu ma insel pt ca la un moment dat, pe final, am sarit vreo 5 minute din film ca sa ajung la final mai repede).
|
cand zici intrebare te referi la faptul ca nu e ceva de genul: Cine a omorat-o pe Laura Palmer? Caci intriga mie mi se pare ca filmul are, chiar daca nu e neparat facut sa te intrige. Nici eu de exemplu nu muream de curiozitate sa aflu ce-i cu Dorothy, ce-i cu relatia ei bizara sau ce-i cu urechea. Dar nu cred ca asta e ideea filmului. In fond Lynch in general respinge indeea de explicatii pentru tot ce se intampla in film la modul ca ureche e de fapt simbolul cunoasterii sau mai stiu eu ce alte interpretari.
Pe mine m-a interesat de fapt "calatoria" si evolutia lui Jefferey. Vroiam sa vad de ce e el asa de captivat si afectat de Dorothy. Si din perspectiva asta mi s-a parut filmul destul de ok construit.