Thread: David Lynch
View Single Post
Old 14 Sep 2009, 11:37   #105
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Vai ce slab mi s-a parut Blue velvet Incredibil de slab. Ok, avem o banda de dubiosi care o ard pe droguri si pe violenta in jurul unei victime feminine, cantareatza (jucata de Isabella Roselinni) si un tanar curios care intra in lumea lor pt a afla ce se petrece si secretul unei urechi taiate si gasite in iarba.

Mi-a displacut total, in primul rand filmul asta nu a avut intrebare (aka intriga). Care era misterul in fond? A cui era urechea aia? Sau cu ce se ocupau uratzii aia dubiosi? No thanx, nu ma intereseaza. In plus, raspunsurile exista in acelasi timp cu intrebarea, daca nu ma insel lucrurile stau fix asa cum intuieste pustiul cel curios - aia ii rapisera sotul si copilul femeii si etc. Wow, dar de ce nu vroiam sa aflu lucrurile astea? (zic daca nu ma insel pt ca la un moment dat, pe final, am sarit vreo 5 minute din film ca sa ajung la final mai repede).

Scena accea de sex psihotic cu Dennis Hopper si Isabella Roselinni este de un penibilism feroce. Se vrea freudiana, vaginul devina mama, penisul devine fiu, catifeaua albastra este moartea si erosul la un loc, totul rezultand intr-o secventa atat de fortzata si de exagerata si de lipsita de autenticitate, pur si simplu comerciala, in maniera filmului american care prin spectaculos intelege exagerat, hiperbolizat pana la limita kitschului.

Muzica excelenta iar smiorcaita aia de Laura Dern vesnic ingrijorata, reticenta, rigida, spune aceleasi lucruri de la un capat la altul al filmului ( Nu te duce acolo, este periculos, te rog, nu fa asta, mi-e teama ).

Nota 2 pt acest film.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif