Thread: "District 9"
View Single Post
Old 09 Sep 2009, 17:39   #15
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by M0n0:
Chiar si asa, fiind muncitori, comportamentul lor este mult prea uman...ceea ce, din nou, e un cliseu.

Pai cum trebuiau sa se comporte ca sa nu fie cliseu? Daca se comporta ca oamenii se aseamana altora din filme precum Star Wars, Star Trek (presupun, nu am vazut nici unul din filme si nici un episod din serii), E.T. (daca imi aduc bine aminte pentru ca l-am vazut in vremea copilariei), chiar daca de fapt nu se comporta precum cei din filmele de mai sus. Ar fi trebuit sa se comporte ca cei din seria Alien sau cum? Sunt fiinte, nu vad cum ar fi trebuit sa se comportate ca sa nu fie cliseu din punctul asta de vedere, adica a prezenta caracteristici umane. Si in ciuda acestora, nu stiu nici un film in care sa-i fi vazut portretizati astfel. Daca tu cunosti te rog frumos sa dai un exemplu sau sa explici de ce crezi ca e un cliseu. Mie chiar mi s-a parut original din punctul asta de vedere, la care mai adaug si faptul ca ei sunt cei asupriti de data asta si nu invers, desi acest lucru pare sa apara mai des in ultimul timp. Pana la urma o sa ajungem sa zicem ca oamenii comportandu-se uman e un cliseu...

Originally Posted by M0n0:
Daca nota de pe imdb ramane asa cum e ea, impreuna cu aia de pe rotten, spectatori o sa aiba, dar mare parte din ei o sa fie influentati de nota astfel parerea lor o sa fie asemenea acesteia.

De obicei mi se pare enervant ca toate filmele mai bunicele ale ultimilor ani primesc note asa mari imediat dupa lansare, dar nu cred ca e cazul si aici. Cu siguranta nu merita sa fie deasupra altor clasice ale genului, desi personal i-as da cam 8.5-9, chiar unde se afla de fapt. Ca sunt foarte multe filme care au note mai mici si merita mult mai mult e altceva, dar cred ca nota de pe imdb chiar reflecta valoarea filmului.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif