View Single Post
Old 02 Sep 2009, 11:23   #15
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
cred că ţine de simţul moral al fiecăruia să dea şi bani (fie la cinema, fie să cumpere dvd-ul) pentru filmele care merită (pot să dau exemple cînd am procedat astfel). nu trebuie să fie o lege pentru asta. aşa cum unii renunţă la carne şi devin vegetarieni, din simţul moral de a nu ucide animale sau alţii nu aruncă gunoaie pe stradă şi nu merg cu maşina ca să nu polueze, cred că se poate şi în cazul filmelor. sigur, e o idee globală, majoritatea romînilor nu prea au acest simţ (poate cu excepţia celor din vestul ţării).
cel mai corect mi s-ar părea ca plata la cinema să fie opţională. fiecare să cotizeze la final cît consideră, în funcţie de cum i-a plăcut filmul. la fel şi pe net, să fie posibilitatea să virezi nişte bani în contul producătorilor filmelor pe care le descarci de pe net (dacă ţi-au plăcut, evident). cu siguranţă, unii fanatici după un film care au şi bani vor cotiza mai mult decît costul unui bilet sau unui dvd. eu de exemplu aş vrea să pot plăti unele filme care m-au impresionat (şi le-am văzut datorită "pirateriei") dar care nu au ajuns vreodată la noi în cinema sau pe dvd. unele nu există nici pe amazon (cele asiatice îndeosebi). şi oricum nu deţin credit card cu care să am această posibilitate de a cumpăra de pe net.

utopic nu?