Thread: David Lynch
View Single Post
Old 01 Sep 2009, 19:41   #103
BJBlazkowicz
Junior

BJBlazkowicz

Originally Posted by miercuri:
Ma indoiesc foarte tare ca pe Lynch l-a interesat ca in acelas timp Aronofsky muncea la The Fountain (care de altfel mi s-a parut un proiect ratat oricum). Lynch a facut ce stie el sa faca.

imdb-ul zice ca o fo' activ de prin '90 pana-n '94, apoia o tacut pana-n 2002 si-apoia o inceput iara manifestarea in 2006 cu sus-vina (brusc si la o varsta...). In plus, pare un film facut la repezeala. Nu o prea facut ce stie el sa faca, de data asta lipseste originalul si o-mpanzit cam mult cu metafore pentru un film ce se vrea aproximativ comercial. Sta aia si se uita la doi caini ce se prapadesc unul peste altul -metafora, se scarpina ea mai apoin in well, sa nu speram prea departe, nas -metafora -nici n-apuc sa ma stabilesc mai bine in fotoliu sa o vad dezgolita de prejudecati -si vine alta metafora. Parca am mai vazut undeva asta...
La scene, s-o-nvartit de zor prin doua garaje sperand ca panoplia de abstract isi va spune cuvantul peste umbra povestii si scuzand lipsa de efecte speciale necerute de cineva dar care se cam folosesc in scenele contemporane surate cu paranormal. Invartitul pe trei ore in bucatarie ca titirezu' lu' Nietzsche nu mi se pare ca anabolizeaza prea tare povestea.
Marsava concluzie ar fi ca avem prea multe coincidente: timpul scurt dintre cele doua filme, pauza de cativa ani a autorului rupta taman pe acuma, stilurile oarecum asemanatoare -simboluri la patrat si pe un metru patrat, care nu au prea necesitat deplasarea echipei de filmare prin prea multe locatii, probabil nici a celei de urgenta, crapa dracului autorul daca-l purtau astia pe drumuri -amandoi puteau face filmele si la mine-n gredina -plus aceleasi tematici manuite cu unelte diferite -unul a folosit tehnologia, celalalt cu rudimentarul, mai sa zici ca-i ceva piesa de teatru. Singurele chestii meseriase au fost alea cu iepurila si cu fatuca ce se egzcita si daca batea (si dincotro) vantul. Nu cred ca s-a schimonosit la productie mai mult de cateva luni asa deci si prin urmare.
Mai slab ca The Fountain, dar totusi...iubirea...