View Single Post
Old 01 Sep 2009, 14:13   #1381
Judex
Banned

Judex

Originally Posted by Dragomara:
Ich bin die Andere (2006) Cealaltă femeie http://www.imdb.com/title/tt0484434/

o variantă modernă a complexului lui Oedip în versiune feminină. un film despre Dragoste cu "d" mare. un film ce abundă în citate, în care până şi poliţiştii marocani care şi-au făcut stagiul în Germania citează din Schopenhauer.

scenariul excepţional nu poate fi pus în umbră de jocul, pe alocuri rigid, al actorilor. fiind vorba transpunera unei legende antice îi scuz şi dramatismul un pic prea evident şi exotismul forţat. oricum mi-a plăcut mesajul pe care-l trimite Carolin lui Robert, aflat pe patul de spital, asta după ce-l trecuse la propriu, prin foc: "acum am învăţat să te iubesc"!

în două cuvinte: de văzut!
Eu am fost usor dezamagit. Fraulein Margarethe pare ca si-a canalizat toate resursele in materie de lucrul cu actorii pe relatia cu Katja Reimann, a carei compozitie eclipseaza absolut tot. E drept ca si rolul e ofertant, dar pare ca personajele celelalte sunt neglijate inca din scriitura, ceea ce mi se pare absurd, asa ca o invinuiesc tot pe Fraulein pentru inconsistenta lor. Ca si pentru neglijenta de care da dovada in materie de atentie acordata actorilor care le interpreteaza. Sa ai in distributie un Armin Mueller-Stahl si sa-l reduci la stadiul de vodevilist natang mi se pare cel putin lipsa de profesionalism, ca sa nu spun vorbe mari precum maiestrie regizorala. Baiatul ala, August Diehl, este si ales nepotrivit pentru rolul Fabry, il si interpreteaza ca un aspirant la admiterea in vreo trupa de teatru undeva prin bazinul Ruhr, ca asta i-ar placea lui sa faca dupa ce iese din sut. Fermecatoarele Bernadette Heerwagen si Barbara Auer compenseaza prin prezenta subtirimea constructiei actoricesti, inconsistenta care nu este neaparat vina lor cat mai ales a aceleiasi Fraulein Margarethe. Cateva secvente sunt interesante si binisor realizate, dar, in integralitatea sa, filmul pare o ciorba lunga din care alegi cateva bucatele de carne ceva mai bine fierte. Sunt momente in care anumite replici, tonul fals pe care sunt ele rostite, dau impresia ca provin dintr-un film nicolaescian. Un vorbitor de limba germana, mai ales, se pisa pe el de ras la modul categoric auzind unele dialoguri. Sa mai spun ca nici imaginea =- departamentul care de multe ori mai scoate cate un film din... necaz - mi s-a parut stangace? N-are sens. In concluzie, nicht gut fur mich.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif