Originally Posted by Cinemania:
Originally Posted by Anxious_Schizoid:
Sincer, nu văd foarte mulţi români care să se înghesuie să vadă un film, în limba română, despre Camil Petrescu, pur şi simplu nu e foarte popular, din cauza naturii scrierilor sale, nu foarte multă lume e interesată.
|
as fi curios cati straini s-ar inghesui (in plus) sa vada un astfel de film daca s-ar face in engleza sau alta limba nemioritica
|
Anticipasem întrebarea, dar mi-a fost lene să mai răspund la ea atunci. E foarte logic ce spui tu, dar cu o strategie de marketing bună pusă la punct nu văd de ce nu ar avea succes? Un film în engleză despre un autor român poate avea succes, pentru că puţini oameni sunt exclusiv interesaţi de caracterul biografic al unui film; doar anumiţi fanatici ar putea fi. Urmând calea altor filme biografice de succes, ca cele două menţionate de mine mai sus, ar trebui lansată o carte biografică înainte, va atrage şi puţin atenţia publicului, dar va constituie baza pentru alcătuirea scenariului.
Deci trebuie să te gândeşti, ai văzut Goodfellas, Raging Bull sau The Aviator pentru că erau filme biografice sau pentru că pur şi simplu ai auzit că sunt filme bune? Eu nu le-am văzut, dar tot ce am auzit despre ele e că sunt filme bune, nimeni nu a spus nimic despre caracterul lor biografic, de care unii chiar nu cred că ştiu.
Până la urmă asta e doar părerea mea, nu văd de ce un film biografic trebuie făcut neapărat în limba pe care beneficiarul biografiei o vorbea.