View Single Post
Old 30 Jul 2009, 15:47   #40
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Originally Posted by Mistah J:
On topic: străbunica Maria era foarte iscusită în arta asta a războiului. Avea un război dintr-ăla vechi, masiv, din lemn de dud, şi se pricepea să ţeasă tot felul de carpete şi covoare, cu cele mai variate modele florale. Din păcate, datorită necesităţilor materiale, au vândut războiul după moartea ei...

Si bunica-mea [pe care o cheama tot Maria] se pricepe la tesut si obisnuia sa puna in functiune razboiul pe timp de iarna, cand nu muncea la camp. Intre timp a renuntat la practicarea acestui mestesug datorita varstei inaintate.
Totusi, Mistah, desi ai fost on topic, te-ai invartit in jurul cozii si nu ai dat un raspuns concret dilemei lui Neuptolem: virtute, necesitate sau teribilism?
As raspunde da in cazul virtutii [sa fii iscusit in arta razboiului denota harnicie si pricepere, care sunt virtuti, nu?] si al necesitatii [bunica tesea cearsafuri si cuverturi care sunt foarte utile, de altfel, cearsafurile tesute de bunica sunt mult mai rezistente decat cele din comert, numai ca nu sunt la fel de fine].
In ceea ce priveste teribilismul, nu cred ca bunica este o teribilista pentru ca a imbratisat aceasta arta. Era ceva obisnuit la ea in sat pe vremea cand era mai tanara. Intre timp a cam trecut moda razboaielor.
Eu nu sunt casnica, am o slujba destul de solicitanta si obisnuiesc sa cumpar ce imi trebuie prin casa, nu sa confectionez singura. Daca mi-as cumpara un razboi si as incepe de maine sa tes covoare as putea trece drept teribilista, Bunica, insa, nu.
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif