View Single Post
Old 21 Jul 2009, 12:16   #97
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by dansatorul_polimorf:
Filmele asiatice, filmele lui Bob Fosse, personajele feminine clasice, toate sunt pluraluri, deci reprezinta categorii mult mai largi. Parca e alta mancare de peste, nu-i asa? Ai dat-o in borna cu afirmatia aia si nu are rost sa incerci s-o scalzi. O sa pretindem ca ai fost neatenta.

Filmul nu este de loc un omagiu adus filmelor de la Bollywood cu care nu are nici in clin nici in maneca. Tarantino de exemplu a folosit filmari specifice in Kill Bill. Camera tinuta in mina si alte vrajeli nu apar in filmele de la Bollywood.. In afara de dansul de la sfirsit, care se lipeste ca nuca-n perete nu-mi amintesc de nimic specific. Poate mai este dar nu cred. Eventual povestea siropoasa de dragoste.

Iar cu Cidade de Deus tot incerci sa le compari ca mesaj general dar eu am specificat exact ce mi s-a parut ca seamana.

mda, e adevarat ca formularea mea legata de Boyle si Cidade de Deus n-a fost cea mai fericita. eu ma gandisem la surse de inspiratie de genul celor amintite si de-asta am si zis ca Boyle nu mentionase deloc de Cidade...

Eu sincer cand m-am uitat la Slumdog nu m-am gandiot nici o clipa la Cidade de Deus. Mesajul tau a fost prima data cand am auzit de o asemenea compoaratie asa ca de-asta m-a si surprins atat de tare.

Legat de omagiu filmelor indiene, e drept ca n-am vazut prea multe la viata mea, pt ca ma plictisesc in general. Cea mai recenta ciocnire cu un film inidian a fost anul trecut la TIFF (cu filmul Om shanti Om desi n-as baga mana in foc ca am retinut titlul corect avand in vedere ca habarnam ce inseamna). Si de acolo mi-au ramas in minte genul de filmari spectaculoase, culorile vii, dansurile si povestea siropoasa. Toate elementele astea le-am regasit in Slumdog.
In plus dansul din final e pus efectiv ca nuca in perete ceea ce m-a si facut sa privesc tot filmul ca un omagiu.

Fara a fi neaparat fana filmului (sau al considera filmul vietii), pot sa spun ca mi-a placut, m-a distrat (caci un film entertaining nu trebuie neaparat sa fie plin de efecte speciale) si m-am bucurat ca a dat un semnal Hollywood-ului ca nu prea mai merge cu filme facute dupa retete.

Plus ca mi se pare super amuzant ca dupa ce Bollywood-ul a copiat ca si concept Hollywood-ul, se intoarce roata si ajunge sa castige o serie de oscaruri, un film care "copiaza""stilul filmelor indiene.