Originally Posted by dansatorul_polimorf:
Incepe cu o scena de actiune montata alert, urmata de partea de delicventa juvenila. Senzatia de déj�* vu a fost involuntara si violenta. Mesajul si modul in care a fost transmis este aproape identic. Nu inteleg de ce e atit de bineinteles ca am trintit comparatia respectiva, doar daca nu aveai si tu aceiasi senzatie. E adevarat ca filmul nu prea a avut concurenta. Trainspotting e de zece ori mai bun. Nu-ti amintesti ca Danny sa fi declarat? Care regizor a declarat vreodata ca vrea sa faca un film care sa semene cu alt film? Babybrain killer?
.
|
well, Tarantino a declarat ca la Kill Bill a fost inspirat de filmele asiatice, Chicago se stie ca este un omagiu adus filmelor lui Bob Fosse, Ozon a declarat ca in 8 Femei s-a insipirat din personajele feminine clasice...si astia sunt doar primii care-mi vin in minte (si nu imi petrec prea mult timp cintind cronici de filme).
Eu am privit filmul ca pe un omagiu adus filmelor de la Bollywood (care sunt in sine niste povesti cu cantece si dansuri). Ca si pe Kill Bill, nu pot sa-l privesc prea serios, sa fac analize de personaje sau de replici. Si din acelasi motiv nici nu pot sa-l compar deloc cu Cida de Deus care mi se pare deprimant de realist.