View Single Post
Old 20 Jul 2009, 11:31   #86
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by Lili1982:
Si eu am o parere destul de proasta despre acest film... Inca nu-mi vine sa cred ca a luat atatea statuete... Este un film mediocru si nerealist. Dintre filmele de Oscar.... singurele care au meritat sunt: Milk, Wall-e, The Dark Knight, The Reader si ...Benjamin Button. Dintre cele nominalizate mi-au placut si Frost/Nixon, Revolutionary Road, Changeling si Doubt. Daca scenariul la Slumdog era atent prelucrat si ni s-ar fi oferit un tablou apropiat de realitatea zilelor noastre...atunci altfel ar fi fost privit. Nu este chiar un film prost.... dar faza cu ultima intrebare a fost ridicola... inclusiv dansul de la sfarsit care nu-si avea rostul. Copii sunt cei care au intrat bine in pielea personajelor prin naturaletea transpusa pe pelicula. Per total e un film de vazut o data... si atat !
Mediocru si nerealist se implica una pe alta? Un film trebuie sa fie neaparat realist ca sa aiba "street credibility"? Cred ca o zic a mia oara pe topicul asta, povestea din Slumdog nu se vrea realista, este un basm, iar dansul de la sfarsit, sarutul, coincidentele implauzibile, replicile sablon, "it was written" si toate cele sunt puse acolo ca sa reinforce ideea de basm. Ultima intrebare este simbolica, tot concursul este simbolic, daca unii ar reusi sa vada filmul din unghiul in care a fost conceput nu ar mai avea atatea reprosuri inchipuite. Observ ca ai enumerat toate filmele nominalizate la Oscar, ar fi fost mai scurt sa zici ca ti-au placut toate in afara de SM. Nu neg faptul ca s-ar putea ca filmul pur si simplu sa nu iti placa, not your cup of tea ok, dar poate ca e preferabil sa incerci sa judeci un film fara ai reprosa ceea ce nu este si ce nici nu a vrut sa fie.

Nu este cel mai bun film al lui Danny Boyle, dar este a Danny Boyle film, iar eu omului asta i-as face statuie. Premiile le merita si pentru tot ce i-a fost ignorat in trecut.

Dansatorului Polimorf i-as recomanda sa mai citeasca niste Homi Bhabha si Salman Rushdie, inainte sa comenteze despre falsa conceptie rasista a occidentului fata de India.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif