View Single Post
Old 12 Jul 2009, 08:54   #37
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Parerea mea e ca acesti bani pentru cinematografie ar trebui sa vina direct de la bugetul de stat si nu de la acele surse, desi daca ma gandesc bine taxele in discutie ar putea ajunge la stat si apoi ar putea fi oricum redirectionate catre cinematografie. Deci ruta folosita anterior era una mai scurta, desi nu suna chiar asa de bine.

In schimb o asemenea decizie pe timp de criza nu e chiar total anormala. Cinematografia romaneasca e departe de a fi o sursa de profit (precizez ca s-ar putea foarte usor sa ma insel avand in vedere ca nu am avut prea des de-a face cu sumele castigate de filmele romanesti), iar in perioada asta nu cred ca ne permitem sa aruncam banii gratuit. Bineinteles, cuvantul "aruncam" e putin fortat cand e vorba de cultura, dar fiind in criza profitul cinematografiei va fi oricum mai mic decat era inainte, ba chiar ma indoesc ca in majoritatea cazurilor va fi profit. Nu sunt un expert in economie si nici nu m-am interesat prea tare de aceasta criza, dar tind sa cred ca nu va mai dura mai mult de 1-2 ani. Sincer, cred ca poate rezista cinematografia romana fara acel fond in acest timp. Iar cand vine vorba de Mungiu, Porumboiu sau Puiu de exemplu, ma indoiesc ca nu vor gasi oricum bani sa-si continue eventualele proiecte in aceasta scurta perioada.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif