Originally Posted by ricutza:
Originally Posted by han.solo:
Cred ca, oricum, vrei nu vrei, o carte buna ori a fost, ori va ajunge sa fie ecranizata, mai devreme sau mai tirziu. Ce e ciudat, intr-adevar, e ca multe carti bune au parte de ecranizari proaste.  Dar, daca ti-a placut mult cartea, e greu sa NU mergi sa vezi apoi si filmul, zicindu-ti ca NU vrei un alt pdv, chiar daca e mai ... comercial, sau mai stiu eu cum.
Am citit de curind ceva de Jack Kerouac, si apoi am cautat pe imdb sa vad daca s-a facut vreun film dupa vreo carte a lui. Cind am vazut ca "On the Road" e chiar in productie pe anul acesta, mi-am zis: "argh, nuuuaaaah! F...! Damn! ... Not this!". Dar ... pe urma m-am uitat cine e regizor si scenarist: sint aceiasi care au facut "Diarios de Motocicleta" (un film care mi-a placut): Walter Salles si Jose Rivera. A, si producator Francis Ford Coppola. Ma gindesc ... poate o sa iasa ceva. Macar pt. atmosfera acelor ani... Don't know. In fine. Oricum, acum pot spune ca ma intereseaza sa-l vad.
|
nu stiu de ce ai asa de multe dubii in ceea ce priveste ecranizarea cartii On the Road. A fost si un episod in Qunatum Leap in care apare si Kerouac (sper sa nu gresesc) jucandu-se pe sine. Si mie mi s-a parut ca episodul respectiv a iesit foarte misto si surprinde o parte din aspecte. Asa ca si filmul de lung-metraj ma astept sa iasa marfa.
|
A, nu, dimpotriva, am zis ca ma intereseaza sa-l vad. Doar reactia mea initiala a fost de neincredere, de dezamagire, fiindca sint sceptic in general in ceea ce priveste ecranizarea unei roman bun. Exista f. multe motive aici, ti le poti imagina usor. De exemplu multe detalii din carte sint lasate deoparte, pentru ca... pur si simplu nu incap intr-un film de doua ore. Explicatiile autorului, descrierile, gindurile personajelor, etc., nu sint asa usor sa le transpui in imagini. Si vocea narativa a scriitorului e greu de mapat in dialog. Nu ma refer aici la best seller-uri comerciale, (zic comerciale, fiindca si "On the Road" a fost un best seller), la carti ce contin o singura idee, iti dai seama. Si altele, si altele. De asta cind aud ca o carte buna va fi transpusa in film, ma gindesc automat la o ecranizare in stil comercial, care-i simplifica mult sensurile.
Dar vazind echipa producator, scenarist, regizor o parte din dubiile initiale mi s-au mai risipit.