Este adevarat ca The cook, the thief, his wife and her lover este unul din filmele mele favorite, la fel cum este de adevarat că – in genere- ma feresc sa vorbesc despre filme, caci vorba unui clasic, despre ceea ce nu se stie, sa nu se discute. Eu imi asum exclusiv calitatea de spectator, ori aici vad ca sunt oameni care au anumite competenţe pe dimenensiunea cinematografică. Din cele cateva zeci de postari, majoritatea sunt localizate pe Sectiunea Cafenea, adica intr-un spatiu virtual unde nu prea se discuta despre filme, acolo am simtit eu ca ignoranta mea nu e chiar uriasa, deci unde pot posta fara ca amorul meu propriu sa aiba de suferit.
Am sa incerc totusi sa enunt de ce mi-a placut acest film. Am o slabiciune pentru tot ceea ce tine de rafinament (chiar in formele maladive ale acestuia), inclusive la nivel gastronomic (a la maniere de Michel Onfray). Ori acel rococo din farfuriile protagonistilor, acel plezirism usor decadent, mi-a provocat numeroase voluptati estetice. That's all folks.