View Single Post
Old 02 Jul 2009, 20:31   #10
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by EgoN:
intrebarea mea e simpla: putem vorbi de un iconoclasm romanesc care sa rupa gandurile si sufletele? eu cred ca putem vorbi despre anumite secvente, decupaje ce te iau cu tremurici: toata lumea vorbeste despre violul din irreversible cand de fapt violul din balanta e cam acelasi lucru! sau momentul incinerarii unui securist pe muzica patriotica e cu siguranta pure iconoclasm! sau de revolta maselor din finalul reconstituirii.
in dulcea traditie bunuel, pintilie e un mare iconoclast!
astept sa ma contraziceti si rog totodata intelectualii gen marx sa dea skip acestui topic!
Violul din""Balanta" era mai artistic ,nu in stare bruta,fara sa lase loc ...imaginatiei.Cred ca la noi Pintilie,Daneliuc,Pita s-au vrut iconoclasti.Partial le-a iesit,daca te referi la perioada de cenzura comunista cand mai toate secventele erau"iconoclaste".Dupa '90,s-a pierdut orice urma de bun gust,originalitate.O sa spuneti ca si Mungiu e...
Pana si "De ce trag clopotele,Mitica?,tot al lui Pintilie s-a vrut iconoclast."Reconstituirea " mi se pare ca are un final destul de shocking. Serban Marinescu a incercat cu "Cel mai iubit dintre pamanteni",daca ar fi turnat inainte de revolutie,undeva in Franta...Eh,norocul romanului.
.Sunt destule.

Last edited by Pauline Kael : 02 Jul 2009 at 20:33.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif