View Single Post
Old 26 Jun 2009, 11:30   #15
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Pitbull:
aşa că totul se leagă şi atinge acel echilibru ideal al filmelor care nu se-ntind mai mult decât le e plapuma. N-ar fi lipsită de relevanţă o comparaţie cu blockbusterul estival imediat anterior, ridicolul "Terminator: Salivation" - care avea din start handicapul de a se târî în siajul unei francize mari cândva, faţă de care mai comitea şi gafa de a se lua în serios (culmea, degenerând tocmai într-un involunar... transformerism!). "... Revenge of the Fallen" nu-şi propune nici un moment să fie mai mult decât poate - şi decât este: un entertainment care face toţi banii.
Eu unul nu cred asta cu "se ia in serios" si "nu se ia in serios". Pana la urma nu stii ce au avut in cap producatorii aia si cat sunt sau nu de multumiti de ce a iesit in final. Din trailer Transformers 2 e mai bun ca primul, dar doar: "mai bun" si atat, tot un desen animat sta la baza si filmul are limite ce nu pot fi depasite; sau pot fi depasite cam in stilul lui Nolan cu TDK ceea ce e cam greu la Transformers. Faptul ca Salvation "se ia in serios" nu-l coboara sub Transformers, presiunea primelor doua filme si-a spus cuvantul, acum, daca un blockbuster are la origini doua capodopere asta de ce sa insemne un handicap atata timp cat el se tine bine in sa si nu scapa fraiele? Esecuri de filme cu buget sunt Spiderman (3, 2...), AvP 2 (poate si 1), de astea ce sa mai zicem?
Terminator se tine bine, mult-mult mai bine vis-a-vis de ce s-a ales de seria Alien; si oricand un Terminator (c-o fi 5, c-o fi 7 sau 8) poate surclasa un Transformers (cat e el de reusit) cu tot pop-corn-ul lui. Apropo, in afar' de Culegatorul-Urias inspirat din Transformers si Iscoadele carora nu le-am vazut rostul, restul "robojivinelor" sunt bine angrenate in atmosfera si "fac trecerea", cum s-ar spune, catre Anul Intunericului: 2029...o sa revin cu o analiza asupra T4-ului...oricum, filmul nu a insistat atat de mult pe Transforminatorsul-Culegator-de Oameni, el a fost tratat superficial, nici macar nu l-au distrus, John Connor nu era in secventa, n-au luptat cu el un film intreg asa cum se chinuie aia din Transfor-Two sa rapuna creaturi izvorate din benzi desenate. Fireste ca T4 are limitele lui insa a-l denigra in favoarea astuia pe motiv ca "n-au avut pretentii" mi se pare o afirmatie non-cinematografica.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif