View Single Post
Old 25 Jun 2009, 08:59   #23
halebardul
Guru
 
halebardul
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,916
Send a message via Yahoo to halebardul
>>“Poliţist, adjectiv” se întoarce acasă
24 Iun 2009 Alexandra Olivotto


Este deja vândut în nouă teritorii, dar al doilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu păstrează o premieră pentru oraşul natal al cineastului, Vasluiul.

Va fi distribuit în Grecia, Franţa, Argentina, Elveţia, Benelux, fosta Iugoslavie, Brazilia, Columbia şi Suedia, iar firma care se ocupă de distribuţia internaţională, Coach 14, este în negocieri şi cu alte ţări. Însă “Poliţist, adjectiv”, premiat la Cannes cu trofeul FIPRESCI şi cu distincţia “Un Certain Regard”, are o premieră destinată spectatorilor vasluieni, în singurul cinema existent în oraş.

Pe 26 iunie, la Silver Mall, al doilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu va putea fi vizionat în prezenţa regizorului şi a actorilor din distribuţie, Dragoş Bucur, Vlad Ivanov, Irina Săulescu, Marian Ghenea, Ion Stoica şi Cosmin Seleşi. Pentru spectatorii vasluieni, filmul va rula la Silver Mall în 27 şi 28 iunie.

După lansarea de la TIFF de pe 4 şi 5 iunie, “Poliţist, adjectiv” are premiera bucureşteană pe 3 iulie, la Cinema Studio, Hollywood Multiplex, Movieplex, Starplex şi The Light Cinemas.

La Cluj, tot pe 3 iulie, are premiera la Cinema City.
“Poliţist, adjectiv” este produs de 42 km Film şi de Periscop Pictures, iar jumătate din bugetul din 700.000 de euro a fost asigurată de Centrul Naţional al Cinematografiei. <<
halebardul is offline   Reply With Quote sendpm.gif