Originally Posted by europe_east:
|
inca o chestie, jactati: am citit si eu Usa Interzisa. desi interesanta ideea (pe care ai spus-o si tu mai sus) ca erotismul este singura libertate a lui Tamas, mi se pare de fapt doar o speculatie. eleganta, and smart, dar nu mi se pare ca in carte exista ceva care sa confirme chestia asta. eu cred ca Tamas ar fi fost similar si in lumea capitalista. ar fi fost un alt Tamas, cu alte complicatii, dar tot un personaj complex si cu aceeasi experienta erotica.
|
de acord. misto chestia cu libertatea lui T asa la nivel de suprainterpretare. eu nu am ajuns pana acolo.
cand vorbeam de kitschul secventelor erotice, nu ma refeream chiar la prostul gust de prima mana, ala de talcioc, ci la un kitsch estetizat. adica, te rog frumos, acolo e sex intre artisti, oamenii au imaginatie, fac sex cu palaria pe cap si-si pun oglinzi pe dusumea, nu ca americanii in tavan. pana la urma cred ca sexul a deveni un loc prea comun, iar kaufman, oricat ar incerca sa fie de original, dovedeste o fantezie erotica care mie imi evoca filmele alea de la miezul noptii.