View Single Post
Old 22 Jun 2009, 13:05   #37
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by stefan_c:
fatuca aceea...cea cu scrisoare..mi se pare cam frustrata
edit: da..imi schimb parerea..d-soara cu pricina nu este doar frustrata...ci foarte frustrata... atata caz din ce?
" Stai să-ţi fac un calcul: 15 lei (taxiul; am fost suficient de proastă să mă sperii c-o să pierd începutul) plus 16,5 lei biletul, plus 9 lei popcornul, plus 8 cola, plus 34 cocteilurile de după (serios, n-am găsit altă soluţie care să mă împiedice să nu mă arunc de la etajul doi direct în fântâna din mall), plus 15 lei taxiul înapoi (încă prea deprimată pentru transportul în comun) fac cam 100 lei (ştiu că şi ţie îţi plac cifrele rotunde). 32 de dolari. "
pentru 100 de lei cheltuiti din punctul meu de vedere total aiurea...adik ce a facut ea cu 100 de lei..faceau altii cu doar maxim 30 taxi-uri...coteiluri si alte alea...
ok...sa facem abstractie de la subiectul bani..pe care ea pune un foarte mare accent...eu pana akm n-am vazut o asemenea "scrisoare" din partea cuiva care a dat bani sa vada un film ..nici pagubitzii caritas,fmi si altii care si-au luat tepe nu au facut atata caz ...doamne...multa lume frustrata pe lumea asta
"Fätuca aceea" este Anca Grädinariu, o profesionistä respectabilä a criticii de film.
"Frustrarea" era legitimä: oricine se simte frustrat când vede un film slab.
"Scrisoarea" era titlul (ironic) al cronicii ei.
"Banii" erau o figurä de stil.

Acum aproape trei ani, am început cronica filmului "Cum mi-am petrecut sfârsitul lumii" povestind cu lux de amänunte drumul de-acasä pânä la mall:
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...08#post1367308
Evident, asta în sine nu interesa pe nimeni - am folosit-o tot ca figurä de stil (introducere a unei analize ironice, prin care demonstram cä si acel film povestea fel de fel de lucruri care nu interesau pe nimeni).
...Dar, cum bine zice Miercuri, ca sä întelegi o ironie trebuie sä ai si simtul umorului.

Last edited by Pitbull : 22 Jun 2009 at 13:08.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif