View Single Post
Old 15 Jun 2009, 08:53   #1
illotempore2002
Guru

illotempore2002

You cant get away with murder sau filme cu Humphrey Bogart

1939, You can't get away with murder.

Care ar fi un top al vostru al filmelor cu Bogart?
eu nu am vazut prea multe cu el, Casablanca, Soimul Maltez, Key Largo (care nu mi-a placut deloc, cu o Lauren bacall complet degeaba in film, anosta, inutila, stupida) si acest You cant get away with murder.

E incredibil la ce relatie am reusit sa ajung cu filmele "vechi" - la naiba, nu pot sa le vad deloc "vechi". Inafara de culoare, alb-negru, nimic nu le face sa fie "vechi". Nici argumentul culorii nu mai functioneaza, pt ca azi se fac in continuare filme b&w.

Synopsis: un pusti intra intr-o mare belea alaturi de "zeul" copilariei lui, un gangster de mana a treia (genul de gainar), jucat de Bogart. Intra in belea, adica gangsterul va comite o crima la care-l va face partas pe cel mic, totusi nevinovat. Si asta imediat dupa ce sora baiatului impreuna cu logodnicul ei tocmai urmau sa se mute in Boston cu un plan de viata foarte bun - o casa mare, joburi foarte bune, posibilitati de promovare. Visul american al proaspatului cuplu este spulberat intrucat crima fusese comisa cu....arma logodnicului. Pe care pustiul o sustrasese pe nevazute.

Cum va face fata adolescentul presiunii morale (caci logodnicul surorii lui este condamnat la moarte) pe de o parte si presiunii gangsterului, pe de alta parte?

Last edited by illotempore2002 : 15 Jun 2009 at 08:55.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif