The Glass Menagerie, versiunea pt televiziune
Cu Catherine Hepburn si cu inca doi actori britanici tineri, sensationali: Sam Waterston si Joanna Miles.
Well, m-a cam impresionat. Pe langa ca Hepburn face personajul extrem de enervant, insuportabil, de-ti vine sa inchizi filmul (pt ca asa e conceput personajul ei, mama isterica, control freak care domina viata fiului si fiicei sale, obsedata ca fata sa va ramane nemaritata), personajele tinere au un romantism incredibil de non-cliseu, desi culmea, e vorba de un tanar care munceste intr-un deposit ziua iar noaptea merge la cinema si vede cateva ore de filme, si viseaza sa ajunga regizor iar fiica, o splendida fata mare de o timiditate patologica, inadaptata societatii. Ea nu este capabila sa faca un curs de dactilografa pt ca are trac in societate, asa ca in timpul orelor de studiu platite de mama ei, fata se plimba in parcuri si in muzee.
Filmul este unul de dialog, adica nu se petrece nimic inafara discutiilor dintre mama si fiu, dintre mama si fiica si cei doi frati. Mama vrea una si buna, sa-si marite fata astfel ca il toaca la cap pe Tom, sa ii faca cunostinta Laurei cu un coleg al ei.
Intr-una din seri, Tom isi aduce un coleg la cina.
Cred ca e una din cele mai emotionante scene pe care le-am vazut vreodata intre doi tineri - se indragostesc pe loc, desi se mai cunoscusera, in copilarie, se cunosc acum, si se si despart tot acum. Aproape mi-au dat lacrimile aici
http://www.youtube.com/watch?v=pKI49...rom=PL&index=4